szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Alexisz Ciprasz szankciókat követelt azok ellen, akik kivonják magukat a menekültválság megoldásából.

Arról a hírügynökségek még nem adtak hírt, amiről a Kormányinfón beszélt Lázár János Miiniszterelnökséget vezető miniszter, hogy Görögország beavatkozik az Európai Unió Bíróságán abba a perbe, amelyet Magyarország indított a kvótákról szóló uniós döntések ellen.

Arról viszont vannak már jelentések, mit mondott Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök, amikor Athénban találkozott Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével, és ezek alapján egyértelműen látszik, hogy a görög vezető valóban haragszik Magyarországra (is).

Ciprasz ugyanis bírálta azokat az uniós tagállamokat, amelyek vonakodnak részt venni a menekültek elosztásában. Macedónia ellen is kikelt, és azt mondta, hogy a hétfői brüsszeli EU–Törökország-csúcstalálkozón szankciókat fog követelni azok ellen, akik nem tesznek eleget az uniós szinten meghozott döntéseknek.

    "Görögország semmi esetre sem lesz az elveszett lelkek gyűjtőtábora"

– jelentette ki Ciprasz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy feszült reggeli Putyinnal - Barack Obama életrajzi könyve a hvg360-on

Egy feszült reggeli Putyinnal - Barack Obama életrajzi könyve a hvg360-on

Gulyás: "Nagyra becsülöm Szájer József 30 éves munkáját"

Gulyás: "Nagyra becsülöm Szájer József 30 éves munkáját"

Újabb részleteket árult el Szájerről a brüsszeli parti szervezője

Újabb részleteket árult el Szájerről a brüsszeli parti szervezője