szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A hágai törvényszék minden vádpont alól felmentette Vojislav Seseljt.

Az egykori Jugoszlávia területén az 1991–1995-ös délszláv háborúban elkövetett háborús és emberiesség elleni bűncselekményeket vizsgáló Nemzetközi Törvényszék (NT)  nem találta bűnösnek Vojislav Seselj szerb ultranacionalista politikust. A csütörtökön kihirdetett ítéletében a hágai törvényszék felmentette a volt csetnik vajda Seseljt, a törvényszék szerint Seselj nem felelős a elkövetett bűncselekményekért.

Az NT elnöklő bírája, Jean-Claude Antonetti által ismertetett ítélet szerint a hágai székhelyű törvényszék minden vádpont alól felmentette és szabad embernek nyilvánította a Szerb Radikális Párt (SRS) elnökét.

Seselj ellen kilenc rendbeli háborús és emberiesség elleni bűntény miatt emelt korábban vádat a törvényszék ügyészsége.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Veszélyben az osztrák oltási terv

Veszélyben az osztrák oltási terv

Automosónál árulták az amfetamint és a hasist

Automosónál árulták az amfetamint és a hasist

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft