szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Európai Bizottság szerdán benyújtja az erről szóló javaslatot. A vízummentesség azt jelentené, hogy a biometrikus útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárok 90 napnál rövidebb időre vízum nélkül utazhatnak a schengeni övezeten belülre.

Az Ukrajnával szemben alkalmazott schengeni vízumkényszer eltörlésére tesz javaslatot szerdán az Európai Bizottság – jelentette be a Twitteren Margarítisz Szkínász, a brüsszeli testület szóvivője.

A brüsszeli testület tavaly decemberben állapította meg, hogy Kijev eleget tett az ehhez szükséges minden feltételnek. A vízummentesség azt jelentené, hogy a biometrikus útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárok 90 napnál rövidebb időre vízum nélkül utazhatnak majd be a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezetbe.    

A javaslatot az Európai Parlamentnek és a szakminisztereket tömörítő tanácsnak kell jóváhagynia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!