szerző:
MTI

Ellopták Szent Hedvig ereklyetartóját a frankfurti Szent Bertalan-katedrálisból. A katolikus egyház szerint kedden vették észre, hogy eltűnt a napot formázó aranyozott ereklyetartó és a benne őrzött koponyadarab.

Az ereklyetartót Görlitz püspökség ajándékozta a dómnak. Október óta a katedrális déli kereszthajójának egyik oldalkápolnájában őrizték, a falban lévő mélyedést lakattal lezárt kisajtó védte.

Az eltűnt ereklyének az egyház szerint hatalmas eszmei értéke van a hívők számára. Hedvig (1174-1243) Szilézia hercegnője volt, Németország és Lengyelország védőszentjeként és a menekültek vigasztalójaként tisztelik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!