szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kivonnak a forgalomból több hurrikánnevet a meteorológusok: az Erika, Joaquin és Patricia nevekhez túl sok haláleset és nagy pusztítás tapad, így helyettük bevezetik az Elsát és a Juliant.

Erikának, Joaquinnak és Patriciának nem neveznek többé hurrikánt vagy trópusi vihart – jelentette be a Meteorológiai Világszervezet hétfőn.

A kivont nevek helyett az Elsát és a Juliant vezetik be az Atlanti-óceán térségében, a Pamelát pedig a Csendes-óceán északi részén a jövőben kialakuló trópusi viharok és hurrikánok megjelölésére.

©

A szervezet hatévente újra elővesz egy-egy névlistát, tehát a 2014-est használják fel a 2020-as elnevezéskor, a most bejelentett új neveket először 2021-ben vethetik be.

A halálos viharok nevét cserélik le

Akkor vesznek le a listáról neveket, ha halálos áldozatokkal vagy nagy anyagi károkkal jár a hurrikán vagy a trópusi vihar, amelyet megjelöltek vele, ezért újrahasznosítását nem tartják helyénvalónak.

Az Erika nevű trópusi vihar közvetlenül 30 ember halálát okozta Dominika és Haiti szigetén, a Joaquin hurrikánban 34-en haltak meg, köztük az El Faro teherhajó legénységének 33 tagja.

A Patricia a nyugati félteke legerősebb hurrikánjává vált a feljegyzések kezdete óta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban

„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban

Koronavírus: elhunyt újabb 115 beteg

Koronavírus: elhunyt újabb 115 beteg

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban