szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Feldühödött tüntetők egy kisebb csoportja rátámadt szerdán Párizsban egy rendőrautóra, amelyben ketten ültek. Ezzel párhuzamosan országszerte rendőrök tiltakoztak az elszabadult erőszak ellen, amely szerintük kimondottan ellenük irányul.

Michel Cadot fővárosi rendőrfőnök szerint "szélsőségesen megdöbbentő" szintre emelkedett az erőszak. Bejelentette, hogy a támadók ellen gyilkosság kísérlet miatt indítanak eljárást.

A rendőrfőnök a sajtó képviselőit arról tájékoztatta, hogy mintegy 15, részint maszkot viselő személy vasrudakkal támadt a gépkocsira, majd egy benzines palackkal felgyújtotta. A férfi vezetőt megverték, amikor kiszállt. Őt kórházba vitték kezelésre. Járőrtársa, egy nő kisebb sérüléseket szenvedett.

A tüntetők szerint Párizsban és máshol a rendőrök maguk szították az erőszakot a tervezett új munkaügyi törvény elleni utcai tiltakozások alkalmával. "Mindenki gyűlöli a rendőröket" - kiabálták a Köztársaság téren, ahol több száz rendőr gyűlt össze ebédidőben, hogy elítéljék a zsaruk elleni gyűlöletet.

A tüntetők ezt provokatívnak nevezték, de paprika spray-vel szétkergették őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Cáfolja a BKIK Karácsonyt, nem mondtak nemet Parragh javaslatára

Cáfolja a BKIK Karácsonyt, nem mondtak nemet Parragh javaslatára

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

106 újabb áldozata van a koronavírusnak

106 újabb áldozata van a koronavírusnak