szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy friss felmérés szerint az oroszok negyede gondolja úgy, hogy országuk a nagyhatalmak közé tartozik.

Az oroszok 75 százaléka úgy gondolja, hogy hazája nagy befolyású ország, a lakosság minden korábbinál nagyobb részének, 26 százaléknak pedig meggyőződése, hogy Oroszország már ma is a nagyhatalmak közé tartozik – derült ki az Összoroszországi Közvélemény-kutatási Központ (VCIOM) pénteken nyilvánosságra hozott felméréséből.

A megkérdezettek 49 százaléka szerint Oroszország a nagyhatalmi státust a közeli jövőben el fogja érni, 18 százalék pedig úgy véli, hogy ez lehetetlen. A válaszadók 38 százaléka szerint az ország számára prioritásnak kell lennie a szuperhatalmi státus visszaszerzésének, 10 százalék szerint pedig be kell kerülni a 10 legsikeresebb ország közé.

A Kommerszant című napilap internetes kiadásának ismertetése szerint miközben az oroszok korábban úgy vélekedtek, hogy a fejlett országok mezőnyéhez fejlett gazdasággal és erős hadsereggel lehet felzárkózni, ma inkább úgy gondolják, hogy ehhez elsősorban a jólét magas szintjét kell elérni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas viharok és felhőszakadások miatt adtak ki riasztást

Hatalmas viharok és felhőszakadások miatt adtak ki riasztást

A rendőrségnél lehet majd bepanaszolni az iskolaőröket

A rendőrségnél lehet majd bepanaszolni az iskolaőröket

Olcsóbb változat is jöhet idén a szuperchipből

Olcsóbb változat is jöhet idén a szuperchipből