szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Másfél hónapja még kész tényként kezelték a kormányban a tranzitzóna létrehozását, de végül lekerült a napirendről.

 A Belügyminisztérium válasza szerint az ásotthalmi tranzitzóna csak a tartalék szerepét tölti be, pedig korábban konkrét tervek is voltak létrehozásáról – írja a Magyar Nemzet.

Május végén Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója beszélt először az Ásotthalmon kialakítandó tranzitzónáról. Az eredeti tervek szerint naponta legfeljebb 15 ember engedtek volna be a tranzitba.

A tranzitzónáért finoman szólva sem lelkesedtek a helyiek, mivel a kormány csak a bejelentés napján kezdett el tárgyalni Ásotthalom vezetésével. A település polgármester a Jobbik egyik új alelnöke, Toroczkai László.

Az Ásotthalomra tervezett állomásból jelenleg kettő is működik, egy Röszkénél, egy pedig Tompánál, a menedékkérők itt adhatják be papírjaikat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elköltözik Erzsébetvárosból a 100 Tagú Cigányzenekar

Elköltözik Erzsébetvárosból a 100 Tagú Cigányzenekar

Elfogták a férfit, aki egy SZFE-maszk miatt vághatta meg egy nő arcát Csepelen

Elfogták a férfit, aki egy SZFE-maszk miatt vághatta meg egy nő arcát Csepelen

Kiemelt beruházás lett a debreceni oltóanyaggyár

Kiemelt beruházás lett a debreceni oltóanyaggyár