szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem gondolta komolyan Trump azt az ötletét, hogy orosz hackerek kémkedjenek Hillary Clinton ellen.

Donald Trump republikánus elnökjelölt azt állítja, hogy csak "szarkasztikus" volt, amikor szerdai sajtóértekezletén arra nógatta Oroszországot, hogy hackertámadással kutassa fel Hillary Clinton elveszett, kitörölt e-mailjeit. Donald Trump a Fox televízióban próbálta védeni felháborodást kiváltó szerdai mondatait - amelyek miatt a hazaárulás vádja is érte őt -, s úgy fogalmazott: "természetesen a szarkazmus" beszélt belőle.

Trumpnak sikerült olyan pillanatban gúnyolódni az illeáglis cyberbűnözőkkel, amikor is épp két hackertámadás borzolja a kedélyeket: a Demokrata Párt és a Clinton Alapítvány szervereit is feltörték cyberbűnözők, és Trumpról szóló anyagokat loptak el. Trump arra utalt, hogy az orosz hackerek ugyan, nézzenek már utána az eltűnt 30 ezer Clinton-levélnek, Hillary Clinton ugyanis letörölt ennyi levelet a gépéről. Az ügy azért érdekes, mert sokáig a saját gépéről folytatta a hivatalos levelezését, ami nagy biztonsági kockázatot jelentett. Amikor a bengázi-ügyben vizsgálódó szervek elkérték Clinton leveleit, elismerte, 30 ezernyi levél hiányzott, mert letörölte őket a gépéről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása

Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása

Kert, medence és 35 méter magas zászló is kerül az átépített Citadellára

Kert, medence és 35 méter magas zászló is kerül az átépített Citadellára

Az állami lottócég 34,6 milliárdos szerződést kötött a kormánykedvenc reklámosokkal

Az állami lottócég 34,6 milliárdos szerződést kötött a kormánykedvenc reklámosokkal