szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az olyanokat mint Magyarország, ki kellene zárni az Európai Unióból – mondta a német Die Weltnek adott interjújában Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter.

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a német Die Weltnek adott interjújában többek között arról beszélt, hogy ki kellene zárni Magyarországot az EU-ból.

"Az olyanokat, mint Magyarország, akik háborús menekültek ellen kerítéseket építenek, vagy a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét korlátozzák, ideiglenesen, vagy szükség esetén örökre ki kellene zárni az EU-ból"

– mondta Asselborn, aki hozzátette, ha Magyarország ma akarna az EU-hoz csatlakozni, akkor semmi esélye sem lenne, hogy felvegyék, mert Európa képében is kárt tenne.

A luxemburgi külügyminiszter azt mondta, a kerítés, amelyet Magyarország a menekültek megállítására épít,

"mindig csak hosszabb, magasabb és veszélyesebb lesz. Magyarország már nincs túl messze attól sem, hogy kiadja a tűzparancsot a menekültek ellen"

– tette hozzá.

Asselborn azt is mondta, az olyanok, mint Orbán nagy bajba keverték Európát, miután az EU kifele, a világ fele egységesnek mutatná magát és kiállna különböző értékek mellett, miközben már nem képes arra, hogy ezeket az értékeket a határain belül megtartsa. "Ráadásul mindez egy olyan országban történik, ahonnan 1956-ban emberek százezrei menekültek a szovjetek elől Európába" – tette hozzá.

Asselborn azt mondta, szerinte Magyarország kizárása lenne az egyetlen lehetőség arra, hogy megvédjék az EU összetartását és értékeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Macron után Merkellel tárgyalt az új amerikai elnök

Macron után Merkellel tárgyalt az új amerikai elnök

Mácsai Pál: „A helyet be lehet zárni. A szellemet nem” – Búcsú az Ódrytól

Mácsai Pál: „A helyet be lehet zárni. A szellemet nem” – Búcsú az Ódrytól

Radar360: Jöhet az új minimálbér, Biden és Macron nagy egyetértésben

Radar360: Jöhet az új minimálbér, Biden és Macron nagy egyetértésben