szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rómában is lehetett érezni a rengéseket, megmozdultak a falak, jelentette a brit Guardian helyszíni tudósítója. Az olasz televízió felvételei szerint Umbria régióban, az ötezer lakosú Norcia város főterén tűoltók segítenek az embereknek.

Személyi sérülésről egyelőre nem érkeztek hírek és az sem világos, hogy mekkora károkat okozott a Richter-skála szerint 7,1-es erősségű földrengés Olaszország középső részén. Az olasz televízió helyszíni felvételeiből csak annyi derült ki, hogy a Norciában élő apácákat és szerzeteseket is ki kellett menekíteti. A héten már volt egy komolyabb földrengés-sorozat Itália középső részén. Augusztusban pedig Amatrice környékén volt pusztító földrengés (képünkön).

Az ijedelembe halt bele az olaszországi földrengés egyetlen áldozata

A rengéseket az epicentrumtól több száz kilométerre is érezhették, csak azért nem történt nagyobb baj, mert az emberek az utcára szaladtak. Egy idős férfi szívrohamba halt bele Tolentino faluban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!