szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy eddig ismeretlen személyazonosságú férfit lőttek meg a Trump-ellenes tüntetésen Oregon államban. A sérülése nem életveszélyes, a támadó egyelőre nincs meg. Pénteken a demonstrálók egy része tört-zúzott a városban.

A hírügynökség jelentették szombaton, hogy rálőttek egy tüntetőre péntek éjjel az Oregon állambeli Portlandben, ahol Donald Trump megválasztott amerikai elnök ellen tiltakoztak.

A lövés akkor sebesítette az ismeretlen személyazonosságú férfit, amikor a tüntető tömeg a Morrison hídon haladt át. A rendőrségi közlemény szerint a tettes, autójából kiszállva szóváltásba keveredett, majd rálőtt az egyik tüntetőre, akit kórházba vittek. Sérülései nem életveszélyesek. Az elkövetőt nem sikerült elfogni.

A rendőrség a Twitteren arra szólította fel a tüntetőket, hogy azonnal hagyják el a területet, és szemtanúk jelentkezését kérte.

Pénteken tiltakozók ezrei tódultak az utcákra az Egyesült Államok számos városában, hogy kifejezzék elkeseredésüket Donald Trump megválasztása miatt. A nyugati partvidéken fekvő Oregon államban elfajultak, erőszakossá váltak a tüntetések.

Az állam legnagyobb városában, Portlandben a rendőrség "lázadásnak" minősítette a tüntetést, miután a tiltakozók egyik csoportja a hatóságok megfogalmazása szerint "veszélyes magatartást tanúsított", boltokat támadott meg, ablakokat zúzott be, szeméttárolókat gyújtott fel, petárdákat robbantott. A rendőrök könnygázt, paprikasprayt, hang- és fénygránátokat vetettek be, és több tucat embert letartóztattak.

Az AP helyszíni videóján is durva jelentek láthatóak a városból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a botrányos házibuli előtt romokban volt a Fidesz-alapító Szájer József brüsszeli karrierje

Már a botrányos házibuli előtt romokban volt a Fidesz-alapító Szájer József brüsszeli karrierje

7,6 billió forintért megveszi a Slacket a Salesforce

7,6 billió forintért megveszi a Slacket a Salesforce

Hétvégi járatot indít a BKK Normafára

Hétvégi járatot indít a BKK Normafára