szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy évvel a 130 áldozatot követelő terrorista merénylet után

Megkezdődtek vasárnap a tavaly november 13-ai, 130 áldozatot követelő párizsi merényletek évfordulójának hivatalos megemlékezései a francia fővárosban és a közeli Saint-Denis-ben a Stade de France nemzeti stadionnál, ahol emléktáblát avatott Francois Hollande államfő.

A köztársasági elnök a stadion D kapuja közelében avatta fel az emléktáblát Manuel Dias emlékére, aki akkor halt meg, amikor a közelében egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát. A koszorúzás és az egyperces néma csend után az áldozat fia "toleranciára és intelligenciára" kérte az egybegyűlteket, de hivatalos beszéd nem hangzott el.

Francois Hollande és Anne Hidalgo párizsi főpolgármester délelőtt ellátogat a támadássorozat összes helyszínére, s mindenhol emléktáblákat avatnak fel az áldozatok emlékére. Az egyszerű és rövid megemlékezéseken nem hangzanak el beszédek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!