szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csecsemőkorú gyerekekről készített pornográf felvételeket is találtak egy pedofil-hálózat leleplezése során a norvég rendőrök. A pedofilok között ez gyakran előfordul, az már kevésbé, hogy egy leleplezett pedofil-hálózatban horogra akadnak politikusok, ügyvédek, de még tanárok is. Ez történt most Norvégiában, az ország történetének legnagyobb és leggyomorforgatóbb pedofil-botrányában.

A norvég rendőrség 51 ember ellen indított eljárást Norvégia történelmének legnagyobb gyerekmolesztálási ügyében - írja a norvég Local. A Dark Room, vagyis Sötét Szoba elnevezésű akció során a rendőrség közel 150 terabájtnyi adatot foglalt le. A köztük talált felvételeken kisgyerekeket aláztak meg, a legfiatalabbak közülük még csak pár hónapos csecsemők voltak. A fajtalankodásokról készült felvételek mellett a gyanúsítottak egymásközti cseteleséinek lementett szövegeit is lefoglalták. A pedofilok között volt, aki arról értekezett, hogy hamarosan megszülető kislányát hogyan fogja majd molesztálni.

"A felvételeken szerepelnek gyerekek kikötözve, csecsemők, akikkel fajtalankodnak, állatok gyerekekkel és gyerekek egymással is" - ment bele a vérforraló részletekbe az akciót vezető Hilde Reikrås a vasárnapi sajtótájékoztatót. Az 51 gyanúsított közül húszat az ország nyugati részén, 31-et Norvégia más részén fogtak el. Egy ember ellen külföldön folytatnak eljárást.

"Világosan látszik a nyomozás során beszerzett adatokból, hogy ezek a hasonlóképpen gondolatvilágú emberek a darkneten (az internet nem indexált tartalma, amit csak a megfelelő böngészőprogrammal lehet elérni - a szerk.) találkoztak, ahol a csevegőszobákban megbeszélhették és kielégíthették a gyerekekpornó iránti érdeklődésüket" - mondta a norvég akció vezetője.

Az elkövetők közül sokan felsőfokú végzettséggel rendelkező, kifinomult informatikai ismeretekkel rendelkező személyek voltak, akik titkosították internetes tevékenységüket, csevegésüket és igyekeztek minden nyomot eltűntetni maguk után - ezt már Janne Ringset Heltne rendőrségi főügyész mondta a sajtótájékoztatón. Azt is hozzátette, hogy az elkövetők mindegyike férfi.

A norvég TV2 szerint a hálózat egyik vezetője, egy 24 éves férfi beismerő vallomást tett. Ő 18 kiskorú gyermeket molesztált szexuálisan. Ezért három év nyolc hónap letöltendőt kapott. Áldozatai 13-16 éves korú fiúk és lányok voltak vegyesen. Az ítéletet három 16 év alatti lány megerőszakolása ügyében hozta a bíróság. A férfi minden alkalommal készített felvételeket is az aktusról. 2300 fotót és 190 videót találtak az adathordozóin. Ezen kívül legalább 800 személlyel folytatott szexuális tartalmú csevegéseket, közülük 20-30 volt 16 év alatti.

A visszafogott ítéletet  a férfi azért kaphatta, mert végig együttműködött a rendőrséggel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem akarunk vezetés előtt alkoholt fogyasztani

Nem akarunk vezetés előtt alkoholt fogyasztani

Matolcsytól Batthyánynak: három hét alatt kétszer adták el a sokmilliárdos villát

Matolcsytól Batthyánynak: három hét alatt kétszer adták el a sokmilliárdos villát

Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Ismét Hamilton rajtolhat az élről