szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium nem tud magyar áldozatról. A kettős merénylet célpontjai valószínűleg rohamrendőrök voltak, de két civil is meghalt.

Összehangolt támadásokról van szó. Az első pokolgép a Besiktas futballcsapat arénája mellett, egy autóban robbant fel, a rohamrendőrök gyülekezési pontjánál. A második pedig 45 másodperccel később lépett működésbe, amikor a rendőrök a közeli parkban körbevettek egy gyanúsítottat, aki felrobbantotta a testére erősített szerkezetet.

A török elnök rendőrök és civilek ellen végrehajtott terrortámadásról beszélt. Utalt arra, hogy a robbantások két órával a futball mérkőzés lefújása után történtek, ami azt jelzi, hogy a támadók minél több emberrel akartak végezni. A 29 halálos áldozat között 27 rendőr és két civil van. 17 sérültet meg kellett műteni, további hatan intenzív ápolásra szorulnak.

A török rendőrség a helyszínen talált bizonyítékok alapján 10 embert őrizebe vett, de további részletek nem ismertek.

A támadásért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget. Törökországon több, számos áldozatot követelő merénylet történt az elmúlt hónapokban. Egy részükért az Iszlám Állam terrorszervezet, másokért kurd militánsok vállalták a felelősséget.

 A Külgazdasági és Külügyminisztérium nem tud arról, hogy lennének magyar sérültjei a szombati esti isztambuli robbantásnak. A tárca szóvivője a köztévének azt mondta, mintegy hetven magyar állampolgár jelezte, hogy szombaton Isztambulban tartózkodik, legalábbis ennyien regisztráltak korábban konzuli védelemért. Menczer Tamás szerint nem valószínű, hogy ennél sokkal több magyar tartózkodna jelenleg a török nagyvárosban .A főkonzulátushoz egyelőre senki sem fordult segítségért.

Robbantottak Isztambulban a Besiktas sportarénájánál - eddig 10 halott

Robbantás történt Isztambul központi részén, a Besiktas sportstadionjának közelében. Eddig legalább 10 halottról tudni és 20 ember megsebesült. A stadion felett sűrű füst gomolyog.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gáspár Máté: Felhergel a sunyiság, a megalkuvás

Gáspár Máté: Felhergel a sunyiság, a megalkuvás

Több mint 4 milliárd forintot fizetett ki a hibákat találóknak a Microsoft

Több mint 4 milliárd forintot fizetett ki a hibákat találóknak a Microsoft

Hiába a kijárási korlátozás, ez nem menti meg a Földet a globális felmelegedéstől

Hiába a kijárási korlátozás, ez nem menti meg a Földet a globális felmelegedéstől