szerző:
MTI

A terrorizmus elleni harc jegyében Irakba utazik jövő héten a francia elnök.

Francois Hollande francia elnök újévi köszöntőjében bejelentette: január 2-án Irakba utazik, hogy tisztelegjen a közel-keleti országban állomásozó francia katonák előtt, akik az iraki hadsereget támogatják az Iszlám Állammal szemben.

"Még nem végeztünk a terrorizmus jelentette sorscsapással. Továbbra is harcolnunk kell ellene" – mondta Hollande. Ez a magyarázata a francia katonai műveleteknek Maliban, Szíriában és Irakban – tette hozzá.

A francia hadsereg az iraki csapatokat kiképzőtisztekkel, katonai tanácsadókkal és tüzérséggel támogatja a terrorszervezet elleni harcukban. Emellett a francia légierő légicsapásokat mér az Iszlám Állam szíriai és iraki állásaira.

Franciaországban az elmúlt években több merényletet követtek el a dzsihadista szervezet nevében vagy utasítására.

Hollande világossá tette, hogy a terrorizmus ellen Franciaországon belül is folytatni kell a küzdelmet a további támadások és az emberek radikalizálódásának megelőzésére.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!