szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyolcvanötezer példány kelt el a tavaly újra kiadott Mein Kampfból, így hamarosan elérhető lesz a hatodik újranyomása.

Német nyelven egy év alatt 85 ezer darabot adtak el abból a Mein Kampf-kiadásból, amelyet neves történészek láttak el jegyzetekkel. A kiadót, Andreas Wirschinget – a müncheni Kortárs Történelmi Intézet igazgatóját – is meglepte a hatalmas érdeklődés.

A könyvet, amelyet 1924-ben írt Adolf Hitler, s amely a későbbi náci rezsim ideológiai alapvetéseit tartalmazza, a diktátor halála után 70 évig tilos volt kiadni. A szerzői jogokat egészen 2015-ig a bajor tartományi kormány birtokolta, ezek azonban akkor lejártak, így a Mein Kampf újra publikálhatóvá vált.

A kötetet – amelynek újbóli megjelentetését élesen kritizálták zsidó szervezetek – franciául is tervezik kiadni, valamelyest rövidített kritikai résszel.

Kisajátítják Hitler szülőházát, de a sorsa még nem dőlt el

Elfogadta az osztrák parlament az Adolf Hitler szülőházának kisajátításáról szóló jogszabályt. Ezzel lezárul a hatóságok és az ingatlan tulajdonosa között hosszú ideje zajló vita.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Németországban már a nyitás előtt is lehet néhány terméket venni az Aldikban

Németországban már a nyitás előtt is lehet néhány terméket venni az Aldikban

Közel 12 milliárdos fejlesztést adtak át Ferihegyen

Közel 12 milliárdos fejlesztést adtak át Ferihegyen

2035-re teljesen elolvadhat az északi-sarki jégtakaró

2035-re teljesen elolvadhat az északi-sarki jégtakaró