szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyar idő szerint 18 órakor Donald Trump letette az esküt, ő az Egyesült Államok 45. elnöke.

Most érkezett

Erről ennyit

Közvetítésünket ezennel befejezzük, a beiktatás utáni eseményeket azonban hírek szintjén továbbra is követjük.

Köszönjük a figyelmet!

Percről percre
Sorrend megfordítása

1 2 3 4 5 6 7

Hamarosan megkezdődik Trump tánca

A Pennsylvania sugárúton az elnöki limuzinnal fog körbehajtani az elnöki pár, őket pedig katonai felvonulás és iskolai kórusok követik majd. Több tízezer ember várja a konvojt az út szélén. Az elnök és felesége vélhetően többször megállítja majd az autót és kiszáll, hogy élőben köszönthesse az embereket, a legtöbb tipp szerint a Trump szálloda előtt szinte biztos, hogy megállnak majd.

Obama beiktatásáról készült képpel futott Trump Twittere

Obama 2009-es beiktatásáról készült fotót tettek fel Donald Trump vadiúj elnöki Twitterének hátteréül. A képet nem sokkal később leszedték, de akkor már késő volt.

Trump egyébként 17 perccel ezelőtt kitette első tweetjét az elnöki Twitter-fiókjára, a posztban elérhető az elnök beiktatási beszéde.

Ugyanezt tette saját korábbi fiókján is, ahol rengeteget posztolt ma is.

Óriási balhé van Washington belvárosában

Hatalmas balhé van a belvárosban, ahol fekete ruhás tüntetők törik be a kirakatokat, a rohamrendőrök pedig könnygázzal oszlatják őket.

Nem is beszélt annyira sokat Trump

Bár nagyon hosszúnak tűnhetett, igazából egészen rövid volt Donald Trump beiktatási beszéde, mindössze 1433 szó. Ennyire keveset Obama egyszer sem tudott beszélni, ő először 2395-ig, 2012-ben pedig 2096 szóig jutott. Ennél kevesebbet az elmúlt 50 évben csak Jimmy Carter beszélt, ő 1229 szót szaporított.

Trump első intézkedése: megszüntette a klímaváltozást

Az új elnök beiktatásával egy időben megújult a Fehér Ház weboldala is.

A Trump-gyerekek rémesen unják a trumpizmust

Legalábbis az élő közvetítésből így látszik. A szélesebb családból származó kisebb gyerekek közül van, aki folyton az anyukájának magyarázza, hogy nem szeretne elöl lenni, egy kislány unatkozva tartja a buksiját, Trump legfiatalabb fia pedig láthatólag iszonyatosan szorong, miközben az édesapja aláírja a miniszterei kinevezését.

Orbán Viktor levelet küldött Trumpnak

A magyar miniszterelnök örül, bízik, gratulál és támogat. A címre kattintva többet is megtudhat a Washingtonba küldött levél tartalmáról.

Obama beszél a stábjához és támogatóihoz

...az Andrews légitámaszponton. "Nagyon kihasználjuk ezt a búcsúzkodást Michellel" – kezdte Obama. A reményről beszél, amit a nehézségek idején fel kellett támasztani. "Ez sosem rólunk szólt, mindig rólatok" – mondta Obama a stábjának.

Közben Trump aláírta első elnöki intézkedéseit.

 

Benjamin Netanjahu is gratulált

"Gratulálok barátomnak, Trump elnöknek. Várom, hogy együtt dolgozhassunk Izrael és az Egyesült Államok barátságának még szorosabbra fonásán" – írta az izraeli miniszterelnök Twitter-csatornáján.

1 2 3 4 5 6 7

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!