szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több autóbusznak foglaltak helyet a Trump ellenes tüntetők, mint ahány a beiktatási szertartásra érkezett január 20-án. Legkevesebb 200 ezer résztvevőre számítanak Washingtonban.

Olyan nagy nevek is jelezték részvételi szándékukat, mint Scarlett Johansson és Julianne Moore, Cher és Katy Perry. Nemcsak a nők tiltakoznak, hanem máskisebbségi szervezetek is, hiszen Donald Trump az ő képviselőiket, tagjaikat is többször megsértette a választási kampány során.

Így kezdődött

 Egy nyugdíjas ügyvédnő lelkesen kampányolt Hillary Clinton mellett abban reménykedve, hogy az USA 45-ik elnöke nő lesz. Mint tudjuk, nem így történt. Teresa Shook ügyvédnő, aki Hawai szigetén tölti nyugdíjas napjait, tüntetést szervezett a győztes Trump ellen. A Facebookos kezdeményezéshez rögtön több mint 10 ezren csatlakoztak. Profi szervezők is felajánlották a segítségüket.

Washington 10 óra Independence Avenue

Egy nappal Donald Trump beiktatása után a tüntetők ezrei akarnak nemet mondani a nők, a nemzeti-vallási-faji kisebbségek megkülönböztetésére. Emlékeztetni arra, hogy Barack Obama, egy kenyai muzulmán fekete fia nyolc évig az USA elnöke lehetett. Hasonló értékek mentén tiltakoznak több mint 380 városban szombaton- derül ki a konzervatív párizsi Le Figaro összeállításából.

Szinte minden európai fővárosban tüntetnek Trump ellen. A londonit szánják a legnagyobbnak. Trump maga büszke skót származására és lelkesen támogatja a Brexitet. A brit kilépés ellenfeleinek ezért ez jó alkalom arra, hogy nemet mondjanak az elzárkózásra. Franciaországban a tiltakozó menetek állásfoglalást jelentenek a Nemzeti Fronttal szemben. Idén elnökválasztást rendeznek francia földön: az egyik esélyes Marine Le Pen, a Nemzeti Front vezére és Donald Trump egyik legfőbb rajongója. Trump állítólag tőle vette jelszavát: America First! A Nemzeti Front régi jelszava ugyanis ez: La France d'abord! Franciaország mindenek előtt! Marine Le Pen asszony kiléptetné Franciaországot az eurozónából és visszaállítaná a határok ellenőrzését. Megválasztása súlyos csapás lenne az EU-ra és személyesen Angela Merkel kancellárra nézve, aki ősszel szintén a választók elé áll.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: A kormánynak kedves stadiont is érinteni fogja, ha Diákváros helyett kínai elit kampusz épül

Karácsony: A kormánynak kedves stadiont is érinteni fogja, ha Diákváros helyett kínai elit kampusz épül

1,2 tonna túlsúllyal szállt fel egy repülőgép, mert egy szoftverhiba gyereknek nézte a felnőtt nőket

1,2 tonna túlsúllyal szállt fel egy repülőgép, mert egy szoftverhiba gyereknek nézte a felnőtt nőket

Jövőre ballag a kormány, idén kisérettségi – adjon most ön osztályzatokat

Jövőre ballag a kormány, idén kisérettségi – adjon most ön osztályzatokat