szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A spanyol lapok szerint az elnök populista kampánybeszédet mondott, tele könnyű és üres frázisokkal és klisékkel.

Donald Trump szavait átitatta a populizmus, a nacionalizmus és az agresszió - értékelte az amerikai elnök beiktatási beszédét szombati számában az El País című baloldali spanyol napilap. A szerkesztőségi véleménycikk szerint a hallottak alapján a következő négy évben a világ nehéz időkre készülhet, tele "turbulenciával, ellenséges és kiszámíthatatlan magatartással".

Trump egy lepusztult, elszegényedett Egyesült Államok képét rajzolta fel, amely azonban ellentmond a valóságnak. Eltorzult víziója van a világról is: egy ellenséges nemzetközi közösségnek láttatja azt, amely elszegényíti az amerikaiakat - írta a lap. Az elnök kampánybeszédet mondott, tele könnyű és üres frázisokkal, klisékkel, közhelyekkel, és ahelyett, hogy eloszlatta volna, megerősítette a félelmeket. A többi országnak ébernek kell lennie, és meg kell húznia a határvonalakat, amelyeket nem enged átlépni Trumpnak - értékelte az El País.

Az ABC című konzervatív napilap azt fejtegette, hogy az új amerikai elnök szavai kizárólag követőinek szóltak, nem a mélyen megosztott társadalom egészének. Ebben az értelemben beszédével senkinek sem okozott csalódást, hiszen olyan volt, mint eddig - állapította meg a cikk. Az újság arra figyelmeztet, hogy ha az Egyesült Államok magát előtérbe helyezve háttérbe szorítja más országok érdekeit, akkor a többi ország ugyanezzel a politikával fog válaszolni. Ez a recept azonban már a múltban sem működött, és nincs ok azt hinni, hogy most másképp lenne - vélekedett az ABC.

A lap hangsúlyozta: a konspirációs teóriáknak nincs itt az idejük, meg kell őrizni a nyugalmat, és Trumpot a tettei alapján kell megítélni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vizsgálat indult a Facebooknál a magyar politikusok elérésének csökkenése miatt [frissítve]

Vizsgálat indult a Facebooknál a magyar politikusok elérésének csökkenése miatt [frissítve]

Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”

Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”

Ezért ne hagyja nyitva soha az autóját, amíg vásárol

Ezért ne hagyja nyitva soha az autóját, amíg vásárol