szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Canal Grandéban fuldokló 22 éves férfi közelébe három mentőövet is dobtak, miközben az emberek a partról filmeztek, nevetgéltek és beszólogattak. A két éve Olaszországban élő migráns a szemük előtt fulladt meg.

Az olasz hatóságok vizsgálják egy Gambiából érkező menedékkérő halálát.

A 22 éves Pateh Sabally vasárnap a velencei Canal Grandéban fuldokolt, miközben turisták állítólag nemcsak nevetgéltek és videóra vették a küzdelmét, de be is szólogattak neki a partról – írta a Huffington Post. "Ez hülye, meg akar halni" - hallatszik például valakinek a kommentárja az esetről készült videón, egy másik szemtanú pedig visszaküldte Afrikába a férfit. De olyat is mondtak, hogy "hagyjátok itt meghalni".

Igaz, a férfi közelébe három mentőövet is dobtak, de ő nem kapaszkodott bele, emiatt indult meg a találgatás, hogy meg akart halni. A videón látszik, hogy egy arra járó hajóról mentőöveket dobálnak neki, de a legközelebbi is kb. másfél méterre volt a fuldoklótól. A Daily Mail szerint több száz ember szeme láttára ő maga ugrott a vízbe. Dino Basso, az olaszországi életmentők helyi vezetője azt mondta, nem akar senkit sem vádolni, de talán többet is lehetett volna tenni a menedékkérő életéért.

Sabally két éve hajózott Afrikából Olaszországba, érvényes tartózkodási engedélye volt a hírek szerint.

Tavaly több mint 181 ezer menedékkérő érkezett hajóval Olaszország déli partjaira, ez 2015-höz képest 18 százalékos növekedést jelent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas fénycsóva húzott el az égbolton Angliában

Hatalmas fénycsóva húzott el az égbolton Angliában

Az űr a legvégső határ – Jeff Bezos életútja, 4. rész

Az űr a legvégső határ – Jeff Bezos életútja, 4. rész

4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt

4469 új fertőzöttet találtak, 72 ember elhunyt