szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Ha nem akarnak együttműködni, nem jönnek be" - mondta az amerikai belbiztonsági miniszter, mikor arról kérdezték egy bizottsági ülésen, tényleg elkérhetik-e az amerikai hatóságok a közösségi oldalakhoz tartozó jelszavakat a vízumért jelentkezőktől.

Az amerikai vízumért folyamodóktól hamarosan elkérhetik a közösségi oldalakra szóló jelszavukat is, mielőtt beengedik őket az Egyesült Államokba – írja a Huffington Post. A javaslat szerint ennek az lenne a célja, hogy a fenyegetést jelentő egyéneket képesek legyenek hatékonyabban kiszűrni még a beléptetés előtt. A beutazási tilalomhoz hasonlóan ez a döntés is elsősorban a tilalom alá eső hét országra vonatkozik majd, vagyis Szíriára, Irakra, Iránra, Líbiára, Szomáliára, Szudánra és Jemenre.

Az intézkedés előkészítéséről John Kelly belbiztonsági miniszter beszélt a belbiztonsági bizottság ülésén. "Nem kizárt, hogy belépünk majd a közösségi oldalaikra is, a jelszavuk segítségével" – mondta  miniszter. "Ha nem akarnak együttműködni, akkor nem jönnek be az Egyesült Államokba" – tette hozzá.

Végleges döntés nem született még, de az átvizsgálások szigorításáról már most tényként beszélt a miniszter. Szerinte azok az emberek, akik tényleg be akarnak jutni, együtt fognak működni, a többiek esetében pedig: "jöhet a következő".

Trump beutazást tiltó rendelkezése az amerikai fellebbviteli bíróságon vár döntésre, miután egy szövetségi bíró blokkolta annak végrehajtását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyolcvan intenzív terápiás ágy van szabadon egész Romániában

Nyolcvan intenzív terápiás ágy van szabadon egész Romániában

Amikor valaki az ön bankkártyájával fizet, árgus gépszemek figyelik, mi történik

Amikor valaki az ön bankkártyájával fizet, árgus gépszemek figyelik, mi történik

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond