szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Az új washingtoni adminisztráció csápjai egészen a Szentszékig nyúlnak, hiszen Donald Trump főstratégája, Stephen Bannon kiváló kapcsolatot ápol a Ferenc pápa konzervatív ellenlábasának tartott Raymond Burke amerikai bíborossal.

Feszültség alakulhat ki az USA és a Vatikán viszonyában, ha Washington Raymond Burke bíboros mellé áll, akit a katolikus egyházon belül a konzervatívok vezérének tartanak. Erre van esély, mert Donald Trump elnök főstratégája – sokak szerint rossz szelleme –, az alternatív jobboldalt képviselő Stephen Bannon megtalálta a hangot Burke-kel. Ferenc pápa konzervatív ellenfelei ugyanis hozzá hasonlóan az iszlám fenyegetésről szónokolnak, és nem éppen keresztényi befogadással szemlélik a menekülteket, illetve bevándorlókat. Az ideológiai nézetegyezés kedvéért a vatikáni konzervatívok még azt is hajlandóak lehetnek elnézni, hogy a kétszer elvált és a nőügyeire büszke Trump sem az az erkölcsös ember, aki az egyház számára kedves.

További részletek a csütörtöki HVG-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!