Tetszett a cikk?

Lövöldöztek egy középiskolában a Franciaország déli részén található Grasse városában, nem messze Cannes-tól. Hárman megsérültek, egy embert őrizetbe vettek. Közben a kormány terrortámadásra figyelmeztető üzeneteket küldött szét a mobiltelefonokra, a rendőrség pedig arra kérte a helyieket, hogy maradjanak zárt helyen, ne menjenek ki az utcákra.

Grasse önkormányzata szerint az Alexis de Tocqueville-ről elnevezett középiskolában két diák vitája fajult lövöldözéssé. A francia BMF TV viszont úgy tudja, hogy az épületbe behatoló fegyveres az igazgatóval akart végezni. Vannak olyan értesülések is, hogy a támadó az egyik osztálytársát akarta megölni, illetve van olyan forrás, ahol azt írják: két diák az igazgatót akarta lelőni.

Az egyik sérült valóban az intézmény vezetője, és bár az első hírek nyolc sérültről szóltak, a francia belügyminisztérium később közölte, három sebesültje van a lövöldözésnek, de összesen nyolcan szorultak orvosi ellátásra, mivel öten sokkot kaptak. 

A helyszínre speciális rendőri egységek érkeztek. Az egyik támadót elkapták, a másik még szökésben van az utolsó hírek szerint. Rendőrségi források szerint egy 17 éves diákot fogtak el, akinél kézifegyverek és gránátok is voltak.

A rendőrségnél eleinte korainak tartották a nyilatkozatot arról, terrortámadásnak minősíthető-e a provence-i városban történt lövöldözés. Később már minden tudósításban azt írták, hogy a hatóságok nem tekintik terrortámadásnak a lövöldözést.

A francia kormány egyik tagja megerősítette, hogy a középiskolában két ember sérült meg, illetve az intézmény diákjait biztonsága helyezték.

A francia kormány országos terrorriadót rendelt el a középiskolai támadás után, a mobiltelefonokra figyelmeztető üzenetet küldtek.

A France 3 szerint az egyik fegyveres korábban az amerikai iskolai lövöldözésekről keresett információkat az interneten. Az egyik diák azt mondta: az asztalok alá bújtak, amikor meghallották a lövéseket. Egyikük az ablakon keresztül látta az egyik fegyveres diákot, aki a levegőbe lőtt éppen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Odaveszett a fagy miatt a kajszitermés nagy része

Odaveszett a fagy miatt a kajszitermés nagy része

A bulgáriai választáson nem dőlt el, belebukik-e a korrupcióba Boriszov kormányfő

A bulgáriai választáson nem dőlt el, belebukik-e a korrupcióba Boriszov kormányfő

Fájdalmas tévhitek övezik az egyik legkellemetlenebb népbetegséget

Fájdalmas tévhitek övezik az egyik legkellemetlenebb népbetegséget