szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két kongresszusi bizottság vizsgálja az újabb információkat, továbbra sem tudni, kiderül-e valaha, hogy beavatkoztak-e az oroszok a tavalyi elnökválasztásba.

A Fehér Ház szóvivője csütörtökön azt közölte, hogy új információk kerültek elő az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokhoz.

Sean Spicer a napi szokásos sajtóértekezletén azt mondta: felkérte két kongresszusi bizottság tagjait, hogy titkosított anyagként, vagyis zárt ülésen elemezzék az információkat.

A szóvivő ugyanakkor nem kívánt válaszolni arra az újságírói kérdésre, hogy a Fehér Ház tisztségviselői segítették-e hírszerzési anyagokkal Devin Nunest, a képviselőház hírszerzési bizottságának elnökét. Nunes múlt héten sajtótájékoztatón jelentette be ugyanis: meg nem nevezett forrásoktól kapott információi azt támasztják alá, hogy nem volt kapcsolat Trump és kampánycsapata, valamint orosz tisztségviselők között. A Fehér Ház és Nunes vélt együttműködéséről szóló információkról egyébként a The New York Times írt csütörtökön.

A sajtótájékoztatón Sean Spicer kitért a párizsi klímaegyezményre is. Konkrét időpontot nem mondott, de közölte: a kormányzat májusig, a G7-es országcsoport május végi, olaszországi csúcsértekezlete előtt dönt arról, hogy hátat fordít-e a nemzetközi megállapodásnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vadon élő óriáspandák ádáz küzdelmét kapták lencsevégre Kínában – videó

Vadon élő óriáspandák ádáz küzdelmét kapták lencsevégre Kínában – videó

Mennyi hatalmunk van az életben?

Mennyi hatalmunk van az életben?

E-cigivel a szájában, az ágyában fekve jelentkezett be a parlamenti vitára egy észt képviselő

E-cigivel a szájában, az ágyában fekve jelentkezett be a parlamenti vitára egy észt képviselő