szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Fehér Házban uralkodó idiotizmus szintjét mutatja, hogy Donald Trump stábja úgy tett, mintha az elnök felesége mögött nem állt volna egy meleg férfi a brüsszeli fotózáson. Az internet azonban nem felejt.

©

Csütörtökön készült a fotó, amelyen a NATO-csúcs miatt Brüsszelben tartózkodó állam- és kormányfők házastársai láthatóak. Köztük Melania Trump és Emine Erdogan, vagyis az amerikai és a török elnök felesége. A második sorban áll Gauthier Destenay, a luxemburgi miniszterelnök férje. Nem, a hercegségben nem nő viszi a folyó ügyeket, hanem egy meleg férfi (Xavier Bettel kormányfő korábban a Vatikánba is elvitte párját). A Fehér Háznak talán ezért tartott két napjába, hogy a fotót átvegye a Facebook-oldalára, és egy huszárvágással oldja meg a problémát: épp a legfeltűnőbb szereplőt nem említik meg a nőket gondosan megnevező aláírásban.

Ez egyébként a Trump-kormány kommunikációs stratégiája: ügyetlenséggel keverjünk kétszer akkora problémát, mint volt a beavatkozásunk előtt. Ám azt még nem értjük: mi volt egy meleg férfivel a probléma?

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!