szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már a világsajtó is azt találgatja, mit akarhatott az amerikai elnök azzal a szóval közölni: covfefe.

Immár három órája furcsa, értelmezhetetlen üzenet áll Donald Trump Twitter-falának tetején: „Ellenére a folyamatos negatív sajtó covfefe”. A tweetet helyi idő szerint kedd éjfél után néhány perccel küldte ki az elnök, de azóta sem javította.

Mire gondolhatott?, tanakodik a sajtó és az internet népe. Van, aki szerint a coverage (tudósítás) szót nem sikerült lepötyögnie Trumpnak, de biztosat nem tudhatunk.

A felvázolt lehetőségek között van olyan, amely szerint az elnöknek azért nem sikerült értelmesen befejeznie a szöveget, mert egy munkatársa kitépte a kezéből a mobilját, nehogy butaságot tegyen közzé a neten. Más azt írja, talán sztrókot kapott írás közben.

De a legtöbben azon csodálkoznak, hogyan lehetséges, hogy a Fehér Ház kommunikációs stábjából – amelynek vezetője még Trump első nemzetközi körútja előtt mondott le, de a döntése csak kedden kapott nyilvánosságot – még senki sem törölte vagy javította az üzenetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elon Musk már a világ második leggazdagabbja, megelőzte Bill Gates-t

Elon Musk már a világ második leggazdagabbja, megelőzte Bill Gates-t

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

3000 éves felfedezés került elő Izraelből

3 milliárdért pályázhatnak a kutatók az ITM-nél

3 milliárdért pályázhatnak a kutatók az ITM-nél