szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A török állam nem válogat, ha le kell számolni az ellenségeivel: egy vak újságírót és egy friss kismamát is elért a törvény keze. A bűnük: Fethullah Gülen hívei.

Lassan már meg sem lepődünk a török állam intézkedésein, de mindig van lejjebb. A Turkish Minute oldal két esetet is hozott: egy gülenistának mondott hittantanár szerdán szült, már este megjelentek a kórházban a rendőrök, hogy letartóztassák. Az orvosok jelezték, 48 óráig megfigyelés alatt tartanák a friss kismamát, ezért csak péntek reggel szálltak ki újra a rendőrök, de ekkor már el is vitték a nőt. Az újszülött tehát a börtönben tölti élete első időszakát.

Egy másik esetben egy látássérült újságírót ítélte el az andanai bíróság 11 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre Fethullah Gülen hitszónok éltetéséért és a gülenista eszmék terjesztéséért. "Ha egy évig csendben maradok, eltörlik a büntetésemet" írta az elítélt a twitteren.

Gülent Erdogan elnök a tavalyi sikerületlen merénylet eszmei kitervelőjének tartja, és kíméletlen hajtóvadászatot hirdetett meg a mozgalma és szimpatizánsai ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

II. Erzsébet királynő 95 évének mérföldkövei képekben

II. Erzsébet királynő 95 évének mérföldkövei képekben

Visszavonja a kormány a civiltörvényt

Visszavonja a kormány a civiltörvényt