szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A pszichológus a helyszínen meghalt, a késelő menekültet nem sokkal később elfogták.

Leszúrta a Német Vöröskereszt (DRK) egy munkatársát szerdán egy szíriai menekült a németországi Saarbrückenben, az áldozat a helyszínen meghalt, a támadót őrizetbe vették.

A 27 éves szíriai férfi a DRK menekülteket és migránsokat támogató pszichoszociális tanácsadó és terápiás központjában követte el a halálos késelést. Az áldozat a tanácsadója, egy 30 éves férfi, aki pszichológusként dolgozott az intézményben. A szíriai férfi a támadás után elmenekült, de már a közelben elfogták.

A késelés előtt a menekült valamin összevitatkozott a pszichológusával. A késelésig mérgesedő konfliktus kiváltó oka egyelőre ismeretlen, azt viszont már megállapították, hogy nem terrortámadásról van szó – idézték hírportálok a saarbrückeni rendőrség szóvivőjét.

Az áldozat 2014 óta dolgozott az intézményben, a Hope (Remény) nevű projektben dolgozott, amelyben traumatizált embereket támogatnak az újrakezdésben.

A DRK Saar-vidék tartományi szervezetének vezetője a tragédia után a helyszínre sietett, kifejezte részvétét az áldozat hozzátartózóinak és biztosította őket a szervezet támogatásáról.

A tartományi DRK szóvivője elmondta, hogy a tanácsadó és terápiás központban dolgozókat mélyen megrázta az eset. Az egyelőre felbecsülhetetlen, hogy a halálos támadás milyen következményekkel jár az intézmény további munkáját illetően. A háborús menekültekkel végzett munkában mindig van "bizonyos kockázat" – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: A család sem aludna jól, ha azon aggódnék, hogy ez kockázatos

Doku360: A család sem aludna jól, ha azon aggódnék, hogy ez kockázatos

Music Hungary: A zeneipar nincs megmentve, a támogatások elégtelenek

Music Hungary: A zeneipar nincs megmentve, a támogatások elégtelenek

Leomlott a tacsi református templom tornya – fotók

Leomlott a tacsi református templom tornya – fotók