szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Holttestet találtak a folyóban a rendőrök, akik a szombat éjjeli, londoni terrortámadás után eltűnt férfit keresték.

A 45 éves francia állampolgár, Xavier Thomas a támadás estéje óta nem adott életjelet magáról, eltűntként tartották számon.

A Scotland Yard most azt közölte, hogy kedden este egy holttestet találtak a folyóban, annak északi partján, London keleti részén. Feltételezik, hogy Thomas-ról van szó, így értesítették a legközelebbi hozzátartozóját, de formálisan még nem azonosították.

A londoni rendőrség közvetlenül a tömeges gázolással kezdődött, majd késeléssel folytatódott terrortámadás után már mentőcsónakokat küldött a Londont kettészelő folyóra, mert felmerült, hogy a sérültek közül esetleg többen bezuhanhattak. A márciusban a Westminster hídon hasonló módszerrel elkövetett terrorakció után is menteni kellett a Temzéből. Akkor egy fiatal román nőt sikerült kiemelni, néhány nappal később azonban belehalt sérüléseibe.

A szombat éjjeli, londoni terrorakció halálos áldozatainak száma hivatalosan továbbra is hét – ketten francia, ketten ausztrál állampolgárok, de elhunyt egy új-zélandi, egy brit és egy spanyol is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Sokkoló részleteket mesélt Balázsék műsorában a londoni terror magyar szemtanúja

Rengeteg magyar él és dolgozik Londonban, egyikük ott volt szombat éjjel a Borough Marketnél, ahol három támadó halomra szurkálta az embereket. Erről mesélt Sebestyén Balázsék Reggeli show-jában kedden, mint mondta, egy perccel a terroristák után ért oda az étteremhez, ahol séfként dolgozik, ez a hely is menedékül szolgált a terroristák elől menekülőknek.

A rendőrség szerint nem mesefigura a bádogrendőr, akinek mindig lába kél

A rendőrség szerint nem mesefigura a bádogrendőr, akinek mindig lába kél

A londoni taxisok sorban állva, autójukat kidíszítve búcsúznak Fülöp hercegtől

A londoni taxisok sorban állva, autójukat kidíszítve búcsúznak Fülöp hercegtől

Rosszul alszik az Európai Tanács elnöke a kínos szófás eset óta

Rosszul alszik az Európai Tanács elnöke a kínos szófás eset óta