szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Oroszországot Dmitrij Medvegyev kormányfő képviseli Helmut Kohl strasbourgi gyászszertartásán.

Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök orvosai tanácsára nem utazik Strasbourgba, ahol szombaton európai gyászszertartás keretében búcsúztatják Helmut Kohl volt német kancellárt – közölte kedden a Gorbacsov Alapítvány sajtószolgálata.

Helmut Kohl június 16-án hunyt el a Ludwigshafen melletti oggersheimi otthonában, 87 éves korában. A néhai kancellártól úgynevezett európai gyászszertartás keretében vesznek búcsút Strasbourgban, az EP üléstermében július 1-jén.

Oroszországot a búcsúztatón Dmitrij Medvegyev kormányfő képviseli.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban részvétét fejezte ki Frank-Walter Steinmeier német államfőnek és Angela Merkel kancellárnak. Hangsúlyozta, hogy Helmut Kohl kulcsszerepet játszott a hidegháború befejezésében és Németország újraegyesítésében – közölte a Kreml sajtószolgálata.

Mihail Gorbacsov kortársa volt Kohlnak. Részvétnyilvánításában azt írta, hogy a németek jogosan nevezték el őt "a német egység kancellárjának", és Kohl nemcsak személyes tulajdonságainak köszönhetően kerül be a történelemkönyvekbe, hanem azért is, mert olyan nagy horderejű események idején állt a kormány élén, mint a nukleáris fegyverkezési verseny lezárása, a hidegháború befejezése, a berlini fal leomlása és a német újraegyesülés.

VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fejtetvekkel is kibabrált, hogy a járvány alatt kevesebb a közös szelfizés

A fejtetvekkel is kibabrált, hogy a járvány alatt kevesebb a közös szelfizés

Szerdától egy jeggyel járhatjuk be az egész Dunakanyart

Szerdától egy jeggyel járhatjuk be az egész Dunakanyart

Indonézia évi 250 millió vakcinát fog gyártani, ha beválik a helyben fejlesztett oltóanyag

Indonézia évi 250 millió vakcinát fog gyártani, ha beválik a helyben fejlesztett oltóanyag