szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) hétfőn bemutatott közös programjában az szerepel, hogy bárki bevándorolhat Németországba, aki igazolja, hogy lesz munkája és eltartja magát.

A szeptemberi szövetségi parlamenti választásra készített programban teljes foglalkoztatottságot és a képzett munkavállalók bevándorlását szabályozó törvényt ígérnek Merkelék:

  • 2025-re 3 százalék alatti munkanélküliségi rátát kell elérni, ez megfelel a teljes foglalkoztatottságnak
  • A képzett munkavállalók bevándorlásáról szóló törvény célja, hogy minden, német vállalatok által teremtett munkahelyet be tudjanak tölteni. A törvény fő gondolata, hogy bárki bevándorolhat Németországba, aki igazolja, hogy lesz munkája és eltartja magát.

Továbbá:

  • a kutatás-fejlesztési kiadásokat a hazai össztermék (GDP) arányában a jelenlegi 3 százalékról 3,5 százalékra emelnék
  • 300 euróval emelnék a családi pótlékot
  • 1,5 millió lakást építenének
  • 15 milliárdos adócsökkentés vezetnének be
  • bevezetnének egy új, 1200 eurós új családi otthontámogatási formát

A Németországért, amelyben jól és szívesen élünk című 78 oldalas programot ellenszavazat nélkül fogadták el a szövetséges pártok.

©

Horst Seehofer bajor kormányfő pártja, a CSU egy úgynevezett Bajorország-tervet is készített, amelyben az is szerepel, hogy be kell vezetni a menedékkérők befogadásának felső határát. Angela Merkel erről azt mondta, a CDU továbbra is elutasítja a felső határ intézményét. Abban viszont egyetértés van a két párt között, hogy nem fordulhat elő többé mindaz, ami 2015-ben megtörtént a menekültválságban.

A CDU/CSU pártszövetség továbbra is a migrációs válság "európai megoldását" szorgalmazza, a külső határok biztosítását tartja a legfontosabbnak, mert nem lehet "örökké fenntartani" a schengeni belső határok ellenőrzését. A programban az is szerepel, hogy a védelempolitikára fordított minden egyes euró plusz forráshoz hozzá kell tenni még egy eurót, amely a nemzetközi fejlesztési együttműködést szolgálja.

A programban azt is hangsúlyozzák, hogy változatlanul elutasítják a NATO-partner Törökország uniós csatlakozását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Már négymillió adag koronavírus-vakcinát adtak be az Egyesült Királyságban

Már négymillió adag koronavírus-vakcinát adtak be az Egyesült Királyságban