szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sajtótájékoztató közben csörrent meg az Európai Bizottság elnökének telefonja csütörtökön, Brüsszelben. Jean-Claude Juncker befejezte a mondatot, majd elnézést kért, és közölte, hogy a felesége volt a hívó. Amikor ránézett a kijelzőre helyesbített: ja, nem, Merkel asszony volt az. Néhányan felnevettek. A mellette álló szlovák miniszterelnök éppen csak belekezdett a mondanivalójába, amikor a hívástól kissé kizökkent Juncker közbevágott: bocs, még fel kell dobnia a fülhallgatóját a szlovák szöveg fordításához. Utána valószínűleg már közjátékok nélkül ment le a sajtótájékoztató.

A Politico videója itt érhető el.

A sajtótájékoztatónak volt egy nem kevésbé pikáns mozzanata, igaz, ez inkább a magyar kormánynak szólt. A Robert Ficóval tárgyaló Juncker felkérte a szlovák miniszterelnököt, hogy szervezzen meg egy találkozót a V4-országok vezetőivel, hogy így próbálják elsimítani a meglévő konfliktusokat – erről a BruxInfo számolt be. Mindez azért lehet furcsa, mivel a V4 jelenlegi elnöke nem Szlovákia, hanem Magyarország. Szlovákia azonban viszont sokkal közelebb van az EU magjához – és nem csak azért, mert az országban, a visegrádiak közül egyedüliként az euró a fizetőeszköz.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Normális vagy?!” – autósok balhéztak Szegeden, egyikük a motorháztetőre esett

„Normális vagy?!” – autósok balhéztak Szegeden, egyikük a motorháztetőre esett

Tízezrével állnak az eladatlan használt autók egy brit versenypályán

Tízezrével állnak az eladatlan használt autók egy brit versenypályán

Niki Lauda nevét viseli a legújabb hiperautó

Niki Lauda nevét viseli a legújabb hiperautó