szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Épp akkora segélyt adott a Mi Szlovákiánk párt egy szegény családnak, amely szám szimbolikus jelentőségű a szélsőjobbnak. A rendőrségnek ez sok volt, eljárást indított.

1488 eurós csekket adott egy szegény családnak a szlovák szélsőséges Mi Szlovákiánk-Néppárt elnöke, Marian Kotleba, és ezért rendőrségi eljárás indul ellene. Az indok: ez a szám a szélsőségeseknek szimbolikus jelentőségű (14/88, előbbi egy szélsőjobbos szlogen szavainak számára, utóbbi a Heil Hitler köszöntésre utal). Ha a bíróság megalapozottnak ítéli a vádat, Kotlebára 3-6 év börtön is várhat. A párt szerint véletlen adtak épp ennyi eurót a szegény családnak, de a rendőrség nem volt vevő erre a magyarázatra.

Elemzők úgy látják, Kotleba és pártja orosz támogatást is kap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!