szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 20 éves James Alex Fieldset tartóztatták le a rendőrök nem sokkal a charlottesville-i zavargások idején történt gázolás után. Az Ohio állambeli Maumee-ből származó fiatalembert gondatlanságból elkövetett emberöléssel, testi sértéssel és cserbenhagyással vádolják.

A Buzzfeed utánanézett, ki is a gyanúsított. Idézi a fiatalember Toldeo Blade-nek nyilatkozó édeasanyját is, aki elmondása szerint úgy tudta, hogy fia egy Trumpot támogató alt-right-felvonulásra utazik el. Még afro-amerikai barátja is van - mesélte az anyja, aki szerint ezért se lehet a fia fajvédő.

Field mindenesetre ott feszített a Vanguard America pajzsával a szombati rendezvényen, bár a szélsőséges szervezet cáfolja, hogy Field is a tagjuk lenne.

A republikánus szavazóként regisztrált fiú Facebook-posztjai alapján a náci eszmékkel azért nem szombaton talákozott először, még Hitler babaképei közül is posztolt egyet.

A gázoláshoz használt Dodge az első autója volt.

Ügyében az FBI is eljárást indított, amelynek nyomán Fields ügye szövetségi bíróság elé kerülhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Bizottság vizsgálja a civiltörvény miatt elutasított pécsi alapítvány ügyét

Az Európai Bizottság vizsgálja a civiltörvény miatt elutasított pécsi alapítvány ügyét

Cukrászdát nyit Budapesten Gáspár Bea és lánya

Cukrászdát nyit Budapesten Gáspár Bea és lánya

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban