szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Feltételezett szélsőséges fegyveresekkel végeztek egyiptomi biztonságiak.

Tíz feltételezett szélsőséges fegyverest öltek meg az egyiptomi biztonsági erők vasárnap egy rajtaütés során kezdődött lövöldözésben a főváros, Kairó központjában - közölték biztonsági források.

Az akcióban öt rendőr megsebesült, közülük hárman akkor, amikor az egyik fegyveres működésbe hozott egy robbanószerkezetet, hogy megakadályozza a hatóságiak behatolását az épületbe. Két másik rendőr a lövöldözésben sebesült meg.

Az egyik forrás tájékoztatása szerint a hatóságokat értesítették a Haszm (Határozottság) elnevezésű csoporthoz köthető személyek rejtekhelyéről. Egyiptom azzal vádolja a csoportot, hogy kapcsolatban áll a 2013 óta betiltott Muzulmán Testvériséggel, bár ez utóbbi iszlamista szervezet cáfolja ezt.

Az iszlamista felkelés azt követően robbant ki a Sínai-félsziget északi részén, hogy a hadsereg megdöntötte Mohamed Murszi iszlamista elnök hatalmát. A Haszm számos bíró és rendőr ellen elkövetett merényletért vállalta a felelősséget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!