szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A palesztin terrorszervezet állítólag meg akar egyezni a Palesztin Hatósággal.

A Gázai övezetet uraló Hamász (Iszlám Ellenállási Mozgalom) palesztin terrorszervezet szombaton közleményben nyilvánította ki készségét, hogy tárgyalásokat kezdjen riválisával, a Ciszjordániát kormányzó, mérsékeltnek tekintett Fatah palesztin mozgalommal.

A Reuters Kairóból keltezett híre megerősíti azt a korábbi információt, miszerint a Hamász kész a megbékélésről tárgyalni Mahmúd Abbász palesztin elnök pártjával, a Fatahhal. Az erről szóló megállapodásról az egyiptomi fővárosban folytatták a tanácskozásokat, beleértve az ezzel kapcsolatos megegyezésben foglaltak végrehajtásának mechanizmusát.

A hírek szerint a Hamász kész feloszlatni saját közigazgatási szervét a Gázai övezetben, lehetővé téve egy közmegegyezésen alapuló kormányzatnak, hogy átvegye az irányítást az enklávé területén. A Hamász emellett az összes palesztin politikai frakció részvételével tartott konferencia összehívását sürgette, amelyet követően választásokat helyezett kilátásba egy új, palesztin egységkormány létrehozására.

A Hamász 2006-ban nyerte meg a parlamenti választásokat a Gázai övezetben, ami a palesztin politikai közélet kettészakadásához vezetett, majd a Hamász a következő évben hatalmába kerítette az enklávét. Alapító okiratában a szervezet kimondja, hogy célja Izrael megsemmisítése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a műholdképeken is látni a London méretű jéghegyet, ami leszakadt az Antarktiszról

Már a műholdképeken is látni a London méretű jéghegyet, ami leszakadt az Antarktiszról

Meghalt Balázs Béla, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja

Meghalt Balázs Béla, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja

18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao