szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Egyesült Államok és Észak-Korea egyre durvuló vitájában most az amerikai elnök küldött kemény üzenetet a másik oldalnak.

Donald Trump kedden figyelmeztette Észak-Koreát, hogy teljes megsemmisülés fenyegeti, ha az Egyesült Államoknak meg kell magát védenie. Az amerikai elnök úgy fogalmazott az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakának általános vitájában: "az Egyesült Államoknak nem lesz más választása, mint teljesen lerombolni Észak-Koreát".

Trump arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok a harci cselekmények kiszélesedésének megakadályozására, valamint a politikai rendezésre törekszik Szíriában. Emellett "szégyennek" nevezte az Iránnal 2015-ben megkötött szerződést, amelynek értelmében a gazdaságát sújtó szankciók fokozatos feloldásáért cserébe Teherán polgári célokra korlátozza atomprogramját.

A The Independent szerint Trump Kim Dzsong Un észak-koreai diktátort rakétaembernek nevezte, aki öngyilkos küldetésbe fogott, és saját hazáját is elpusztítja. Az amerikai elnök úgy látja: Észak-Korea rakéta- és nukleáris kísérletei az egész világot elképzelhetetlen mértékű pusztítással fenyegetik. Ha a tisztességes oldal nem száll szembe a gonosz kisebbséggel, a gonosz győzedelmeskedni fog – fogalmazott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Észak-Korea utol akarja érni az USA-t

Észak-Korea célja, hogy katonai egyensúlyt érjen el az USA-val. Phenjan az után szólalt meg ismét, hogy a hadsereg újabb rakétát lőtt át Japán fölött, s Washington közölte, lassan elfogy a türelme.

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Augusztusban rekordot döntött a Fidesz támogatottsága

Hiába kérték a kereskedők, nem halaszt a kormány, kötelező lesz bevezetni az elektronikus fizetést

Hiába kérték a kereskedők, nem halaszt a kormány, kötelező lesz bevezetni az elektronikus fizetést

Kiöntésre ítélt tejjel kötnék meg a tudósok a szén-dioxidot

Kiöntésre ítélt tejjel kötnék meg a tudósok a szén-dioxidot