szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 59 ember haláláért felelős Stephen Paddock addigra már halott volt, de a SWAT egység ezt nem tudhatta.

A 64 éves Paddock a Mandalay Bay Hotel 32. emeletének egyik szobájából lőtt rá a közelben zajló fesztivál résztvevőire; közülük 59 meghalt, és 527 megsebesült. Szemtanúk beszámolói szerint a férfi tíz percen át lövöldözött az ablakból.

Rálőtt a speciálisan kiképzett SWAT egység tagjaira is – akik emeletről emeletre vizsgálták át a szállodát –, és megsebesítette a hotel egyik biztonsági őrét.

Nemrég kiadták azt a beszélgetést, ami akkor zajlott le az egyenruhások a megközelítették a férfi ajtaját, és annak berobbantására készültek.

Ebből is az derül ki, amit már korábban bejelentett a városi seriff, Joseph Lombardo: a férfi feltételezhetően öngyilkos lett, mielőtt rátörtek.

A kétszobás lakosztályból, amikor átvizsgálták, 23 fegyver – köztük egy kézifegyver és több puska – került elő, többre távcsövet is szereltek.

A nevadai Mesquite-ben a férfi otthonából további 19 lőfegyver került elő, az autójában pedig robbanószergyártáshoz is használt ammónium-nitrátot találtak.

A hatóságok egyelőre nem tudták kideríteni, mi motiválta Paddockot.

(via CNN, New York Post)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jön az év első magyar online állásbörzéje

Jön az év első magyar online állásbörzéje

Apró erősödéssel nyitott a forint

Apró erősödéssel nyitott a forint

Itt a David Bowie életrajzi film előzetese

Itt a David Bowie életrajzi film előzetese