szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarok is voltak a Las Vegas-i vérengzés közelében. Egy évtizedek óta az Egyesült Államokban élő krupié és egy másik, a városban tartózkodó férfi is elmondta, mit tapasztalt.

A Borsnak a The Cosmopolitan Casinóban dolgozó magyar születésű krupié, Zsolt idézte fel a történteket, aki a legalább 59 halálos áldozattal járó támadás estéjén is dolgozott. Azt mondta, az este ugyanolyan volt, mint az összes többi, egészen addig, amíg egyszer csak hangoskodást hallottak az utcáról, majd hisztérikus, menekülő tömeg tódult be a kaszinóba.

"Az emberek azt üvöltötték, hogy valaki lövöldöz. Azt kiabálták: terrortámadás, és hogy ­­»minden kaszinóban van egy fegyveres AK–47-es géppisztollyal«. A kaszinó vendégei valamennyien falfehér arccal, sokkos állapotban, csapot-papot, zsetont, telefont, táskát és mindent otthagyva menekülni kezdtek. A főnökség azonnal kinyittatott minden ajtót, hogy a vendégek a személyzet részére fenntartott helyiségekben is elbújhassanak. A város összes kaszinóját lezárták, percek alatt intézkedtek a városvezetők. Aztán órák teltek el, mire megérkeztek a rend­őrök és azt mondták, mindenki előjöhet. Soha életemben nem hallottam még olyan szörnyű csendet, mint akkor vasárnap este. És az a különös, hogy bár hétfőn már minden újra kinyitott, ez a furcsa csend itt maradt."

Az Indexnek egy kollégájával a városban tartózkodó férfi mondta el, mit tapasztalt. Ő a támadás előtt néhány órával abban a hotelban, a Mandalay Bay-ben is járt, amelynek egyik 32. emeleti szobájából Stephen Paddock rálőtt a közelben bulizó fesztiválozókra.

A férfit a kollégájával eredetileg egy másik szállodában szállásolták volna el, ám annak éppen felújították a medencéjét, így onnan a recepciósok a Mandalay Bay-be irányították őket, ahol több órát töltöttek. A férfi a lapnak azt mondta, megfordult a fejükben, hogy benéznek a fesztiválra, ám végül inkább úgy döntöttek, hogy elmennek Las Vegas egyik külvárosába ruhát mosni és vacsorázni.

A lövöldözésről ismerőseiktől értesültek, akik állapotuk felől érdeklődtek, ottani idő szerint nagyjából éjjel fél 1-kor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Őrizetbe vették a szlovák különleges ügyészség vezetőjét

Őrizetbe vették a szlovák különleges ügyészség vezetőjét

A diákok szerint vírus támadta meg az SZFE honlapját

A diákok szerint vírus támadta meg az SZFE honlapját

Razziáztak a rendőrök: 88 autót kaptak el buszsávban

Razziáztak a rendőrök: 88 autót kaptak el buszsávban