szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elnök azzal viccelődött, milyen sok pénzt költöttek a szigetre, amelynek 90 százalékán továbbra sincs áramszolgáltatás.

Az elmúlt 90 év legpusztítóbb hurrikánja közvetlenül 19 ember életét követelte – közölte Puerto Rico kormányzójának szóvivője, hozzátéve: a szélvihar 90 milliárd dolláros kárt okozott az Egyesült Államok társult tagjának számító szigeten.

A szóvivő röviddel Donald Trump amerikai elnök Puerto Ricó-i látogatását követően tartott sajtótájékoztatóján számolt be minderről. Az amerikai elnök látogatásakor, illetve az azt megelőző napokban még csak 16 halottról lehetett tudni a hurrikánnal összefüggésben.

Trump az ott tartott beszédében el is mondta, hogy a Maria hurrikán nem is okozott igazi katasztrófát – amilyet például a Katrina –, hiszen a halálos áldozatok száma csekély. Míg a 2005-ben a Louisiana, Mississippi és Alabama államban pusztító hurrikán több ezer embert ölt meg.

Az elnök továbbá azzal viccelődött, hogy a Puerto Ricó-ra küldött segélyszállítmányok, illetve a helyreállításhoz biztosított források megcsapolták az amerikai költségvetést.

Beszéde után az amerikai elnök papírtörlőket dobált szét az összegyűlteknek.

Puerto Ricón szeptember 20-án csapott le a Maria hurrikán. Tönkretette az áramszolgáltatást, használhatatlanná vált a víz-, és a szennyvízhálózat, a sziget 90 százalékán nem működik a telekommunikáció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elfajulóban lehet a járvány, mutatják a KSH többhetes átfutással közölt halálozási adatai

Elfajulóban lehet a járvány, mutatják a KSH többhetes átfutással közölt halálozási adatai

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Ingyenessé tették a menstruációs termékeket Skóciában

Ingyenessé tették a menstruációs termékeket Skóciában