szerző:
hvg.hu

6,3-as erősségű volt a rengés.

Egy 6,3-as erősségű földrengés rázta meg Chile északi, Peruval határos részét helyi idő szerint kedden hajnali fél négy körül – jelentette az amerikai Geológiai Szolgálat.

A rengés közepesen mélyen volt, 82 kilométeres mélységben, az epicentruma pedig Tarapaca településnél, mintegy 70 kilométerre az óceántól és közel a perui határhoz.

Cunamiriadót nem rendeltek el. A környékbeli lakosok pedig arról számoltak be, hogy bár a rengést erősen lehetett érezni, az áram nem ment el, és a kommunikációs csatornák sem rongálódtak. Egyelőre sérültekről sem adtak hírt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!