szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 93 éves Robert Mugabe 37 év után távozott a hatalomból, a hadsereg puccsa után őrizetbe vették. Utódját, Emmerson Mnangagwát, a Krokodilt már be is iktatták, Mugabe azonban egyezséget kötött.

A Guardian több részletet is közölt, milyen alkuk után adta át hatalmát a diktátor, kiderült, hogy Mugabe és felesége tízmillió dollárt kaptak a lemondásért, valamint kikötötték, hogy soha nem fog ügyészségi vizsgálat indulni ellene és üzleti érdekeltségeit sem bolygatják.

Haláláig havi 150 ezer dollárt is kap, felesége pedig 75 ezret, a rezidenciájukból sem kell kiköltözniük. Mindennek tetejében továbbra is az állam fizeti a Mugabe-család egészségügyi kiadásait, személyi biztonságukat és külföldi útjaikat is.

(Guardian)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyurcsány: Ez ennek a kormánynak a Waterlooja

Gyurcsány: Ez ennek a kormánynak a Waterlooja

Ausztriából Magyarországra jönnének orosz vakcináért

Ausztriából Magyarországra jönnének orosz vakcináért

Önnél is elindult a „Nem tudok belépni a Krétába”-verseny?

Önnél is elindult a „Nem tudok belépni a Krétába”-verseny?