szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 75 éves Ali Abdullah Száleh hétfőn halt meg a húszi lázadókkal vívott harcokban, és a magas rangú katonai parancsnoki tisztséget betöltő unokaöccse is egy összecsapásban halt meg. Száleh fiai állítólag életben vannak.

A meggyilkolt volt jemeni elnök unokaöccsével is végeztek a húszi lázadók kedden.

Ali Abdullah Száleh pártja, az Általános Népi Kongresszus szerint a magas rangú katonai parancsnoki tisztséget betöltő Tárik Mohammed Abdullah Szálehhel az Irán támogatását élvező síita lázadók egy összecsapás során végeztek. A húszik vasárnap este indított támadása óta nem lehetett tudni, merre lehet a férfi.

Abdul-Malik al-Húszi, a síita lázadók vezére napközben tagadta, hogy Száleh fiait őrizetbe vették. Részleteket közlése nélkül azt állította, hogy ők kórházban vannak.

Hétfői értesülések szerint Szanaa déli negyedeiben, ahol a legsúlyosabb összecsapások zajlottak, a húszik elfogták Száleh családtagjait, illetve hívei ellen is razziákat tartottak a fővárosban.

A 75 éves Ali Abdullah Száleh hétfőn halt meg a húszi lázadókkal vívott harcokban a főváros, Szanaa külterületén. Száleh alig néhány órával korábban jelentette be hivatalosan, hogy megszakítja szövetségesi kapcsolatait a húszi lázadókkal, egyebek mellett amiatt, hogy szerinte Irán politikai akaratát hajtják végre.

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Über-Golf: kiderült a 320 lóerős VW Golf R hazai ára

Über-Golf: kiderült a 320 lóerős VW Golf R hazai ára

Visszatért Magyarországra a Suzuki Jimny

Visszatért Magyarországra a Suzuki Jimny

Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Donáth Lászlót tárgyalás nélkül

Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Donáth Lászlót tárgyalás nélkül