szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség egyelőre nem beszél terrorcselekményről, de azt közölte: nem baleset történt.

Az autós a Flinders Streetnél, egy forgalmas közlekedési csomópontban gázolt a gyalogosok közé helyi idő szerint délután fél ötkor – tájékoztatott a rendőrség. Közölték azt is, hogy az esettel kapcsolatban két embert fogtak el, az egyik letartóztatásáról videó is készült.


A hatóság a sérültek számáról és állapotáról hivatalosan még nem közölt információkat. A helyszínen készült fotókon több, az utcán heverő ember látszik egy fehér furgon közelében, a mentőszolgálat 14 sérültet vitt kórházba, köztük egy gyereket, aki súlyos fejsérülést szenvedett. Többek állapota válságos.

©

A helyi 3AW rádiócsatornának egy szemtanú azt mondta, hogy az autó "lekaszált mindenkit, mindenfelé emberek röpködtek".

©

Mindeddig nem közöltek arra utaló információt, hogy felmerült volna a terrorcselekmény gyanúja.

A rendőrök hamar biztosították a helyszínt, a bámészkodó tömeg a kordonokon kívül várta, hogy kiderüljön, pontosan mi történt.

(BBC)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!