szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

George Weah a szavazatok 60 százalékát szerezte meg a második fordulóban.

George Weah nyerte a libériai elnökválasztást, az egykori labdarúgó a szavazatok 98 százalékos feldolgozottsága szerint a voksok több mint 60 százalékát szerezte meg az elnökválasztás második fordulójában.

Az egyetlen afrikai aranylabdás labdarúgó Joseph Boakai alelnökkel mérkőzött meg a voksolás kedden tartott második fordulójában.

A libériai választási bizottság által ismertetett előzetes eredmények szerint a Kongresszus a Demokratikus Változásért színeiben induló George Weah a szavazatok 61,5 százalékát, az Egység Párt jelöltjeként induló Boakai pedig 38,5 százalékát szerezte meg.

Libériában 70 év óta először kerül sor demokratikus hatalomátadásra. Habár az előző elnöknek, a Nobel-békedíjas Ellen Johnson-Sirleafnek sikerült megszilárdítania a békét a több évtizedes polgárháború után, sokak szerint keveset tett a szegénység felszámolásáért. Az elnök már nem indulhatott újabb mandátumért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lassan elrakhatja az esernyőt: jövő héttől búcsút mondhatunk a rossz időnek

Lassan elrakhatja az esernyőt: jövő héttől búcsút mondhatunk a rossz időnek

37 méteres Nazca-macskára bukkantak Peruban

37 méteres Nazca-macskára bukkantak Peruban

Narancslevet öntünk az óceánba a lebomló műanyagokkal

Narancslevet öntünk az óceánba a lebomló műanyagokkal