szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Times Square környékén lévő mélygarázsokat már szombat reggelre kiürítették és lezárták. Manhattan több szállodájában rendőrök dolgoznak.

New Yorkban megerősítették a biztonsági intézkedéseket a szilveszteri ünnepségek idejére. A rendőrség vezetői elsősorban a Times Square környékén ígérnek erőteljesebb biztonsági intézkedéseket.

A Times Square-en fellép többek között Mariah Carey, Nick Jonas és Andy Grammer is. A műsort a nagy amerikai televíziós csatornák élőben közvetítik. Az éjfélt tűzijáték és konfettieső köszönti majd, és szokás szerint a magasból leereszkedik egy óriási, csillogó kristálygömb.

A tér környékén ezer biztonsági kamera, mesterlövészek, fémdetektoros ellenőrző pontok és csomagokat ellenőrző rendőrök vigyáznak a nyugalomra. Az idén először olyan nyomkövető kutyákat is bevetnek, amelyeket arra képeztek ki, hogy megtalálják azokat, akiknél robbanóanyag van vagy volt.

©

A téren rendezett óriási partira érkezőket két ellenőrző ponton is átvizsgálják, a teret nagy sugarú körben lezárták a forgalom elől, a lezáráshoz cementtömböket, homokkal megtöltött szemétszállító teherautókat, és más járműveket állítottak be.

A Times Square környékén lévő 125 mélygarázst már szombat reggelre kiürítették és lezárták, így senkinek még csak esélye sem lehet arra, hogy ezekben bombát vagy bármilyen robbanószerkezetet helyezzen el.

"Mindenki abszolút biztonságban érezheti magát" – mondta újságíróknak Bill de Blasio polgármester.

Szombat óta nyomozók vannak Manhattan tucatnyi, felhőkarcoló magasságú szállodájában, hogy megelőzzenek egy, a Las Vegasban történt támadáshoz hasonló incidenst. A nevadai Las Vegasban október elsején egy merénylő a szállodai szobája magasából nyitott ugyanis tüzet a szomszédos countryzene-fesztivál vendégeire. A New York-i rendőrség nem kívánta nyilvánosságra hozni, hogy mely szállodákban dolgoznak a rendőrök.

Az AP hírügynökség jelentése szerint a rendőrség és a titkosszolgálat elemzői folyamatosan figyelik az Iszlám Állam interneten megjelenő propagandaanyagait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több lakó és dolgozó is koronavírusos a bólyi lakóotthonban

Több lakó és dolgozó is koronavírusos a bólyi lakóotthonban

Európa leggazdagabb embere mégiscsak megszerzi a Tiffanyt

Európa leggazdagabb embere mégiscsak megszerzi a Tiffanyt

Szinte biztos a teltház a magyar válogatott novemberi meccseire

Szinte biztos a teltház a magyar válogatott novemberi meccseire