szerző:
MTI

Egy fiú és egy lány halt meg. A lövöldöző is 15 éves, elkapták, indítéka egyelőre nem ismert.

Két ember meghalt és tizenheten megsebesültek a kentuckyi iskolában elkövetett lövöldözésben.

A középnyugati Kentucky állam kormányzója, Matt Bevin a Twitteren közölte, hogy két 15 éves diák, egy fiú és egy leány halt meg az iskolai lövöldözésben. 17 sebesültet kórházban ápolnak.

A tragikus lövöldözés az állam egyik délnyugati kisvárosában, Bentonban történt. A rendőrség azonnal lezárta az iskolát és környékét, és a helyi rendőrök mellett a helyszínen vannak a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai is.

©

Richard Sanders rendőrfőnök sajtótájékoztatóján elmondta: a lövöldözés helyi idő szerint reggel nyolc óra előtt pár perccel történt, az egyik áldozat a helyszínen azonnal meghalt, a másik áldozat, a 15 éves fiú a kórházban hunyt el.

A lövöldözőt azonnal őrizetbe vették, a 15 éves fiúnál kézifegyver volt. Tettének esetleges okairól egyelőre nem közöltek információt, a rendőrök megpróbálják felderíteni családi hátterét is. A rendőrfőnök bejelentette: gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt emelnek vádat ellene.

Az iskolában a tragédia idején körülbelül száz diák volt. A lövések hangjaira csaknem valamennyien kiszaladtak az épültből. A bent maradtak fedezéket kerestek. Az iskolát a két percen belül odaérkező rendőrök lezárták, a lövöldöző elfogása után a diákokat buszokkal elszállították.

©

A bentoni iskola alig harminc percnyi autóútra esik attól a kentuckyi Paducah városában lévő iskolától, ahol 1997-ben szintén lövöldöztek: az akkor 14 éves Michael Carneal három diáktársát agyonlőtte, öt diákot pedig megsebesített.

Közben az észak-texasi Italy városkában kedden bejelentették: gyilkossági kísérlet miatt vádat emelnek az ellen a 16 éves fiú ellen, aki hétfőn az iskolai büfében rálőtt 15 éves iskolatársnőjére. A lányt kórházba szállították, orvosi jelentések szerint kielégítő az állapota.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Köd és nap a jövő héten - majd jön a lehűlés

Köd és nap a jövő héten - majd jön a lehűlés

Transznemű modellek miatt kellett magyarázkodnia a Victoria’s Secret vezetőjének

Transznemű modellek miatt kellett magyarázkodnia a Victoria’s Secret vezetőjének

Morricone: Tarantino egy kretén

Morricone: Tarantino egy kretén

Kórházba került az Aerosmith gitárosa

Kórházba került az Aerosmith gitárosa

Elképesztő macskamúmiákat találtak Egyiptomban

Elképesztő macskamúmiákat találtak Egyiptomban

Jávor szerint alkotmánysértő a magyar természetvédelem kivéreztetése

Jávor szerint alkotmánysértő a magyar természetvédelem kivéreztetése