szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A német államvédelmi hatóság vezetője szerint Észak-Korea az ország berlini nagykövetségét használja arra, hogy beszerezze rakéta- és nukleáris programjához szükséges berendezéseket.

„Észrevettük, hogy nagyon sok beszerzési akció indul a követségről. Amikor észreveszünk egy ilyen kísérletet, akkor leállítjuk azt, viszont nem tudjuk szavatolni, hogy minden akciót észlelünk” – mondta Hans-Georg Maassen, az   Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) vezetője. Hozzátette: az észak-koreaiak jellemzően olyan berendezéseket próbálnak meg Németországon keresztül beszerezni, amelyeket katonai és polgári célokra is fel lehet használni. Az ARD német tévé értesülései szerint 2014-ben Észak-Korea vegyi fegyverekhez szükséges alapanyagokat kísérelt meg berlini követségén keresztül beszerezni.

A német vádak az után hangoztak el, hogy az ENSZ múlt pénteken közzétett egy olyan jelentést, amely szerint a távol-keleti ország megsértette az ellene hozott nemzetközi szankciókat, és tavaly 200 millió dollár értékben exportált vasércet, szenet és acélt.

A vádak szerint Észak-Korea segítette Szíriát az ottani vegyifegyver-program végrehajtásában is.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tihanyig ment Gyurcsány és Fekete-Győr kibékülni

Tihanyig ment Gyurcsány és Fekete-Győr kibékülni

Komoly- és könnyűzene találkozik a kevés megmaradt fesztivál egyikén

Komoly- és könnyűzene találkozik a kevés megmaradt fesztivál egyikén

Elvitték a rendőrök az egyik hongkongi ellenzéki lap tulajdonosát

Elvitték a rendőrök az egyik hongkongi ellenzéki lap tulajdonosát