szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két beteg várt orvosra Nairobiban lévő Kenyatta Nemzeti Kórházban, egyiküknek műtéttel kellett volna eltávolítani egy vérrögöt az agyából, a másik arra várt, hogy noninvazív módszerrel kezeljék a fején lévő duzzanatot. Végül az utóbbit műtötték meg, az orvosok arra hivatkoznak, hogy túl vannak terhelve.

A műtétet végző doktor néhány órával a beavatkozás kezdete után jött rá, hogy rossz beteget toltak be a műtőbe: nem talált ugyanis vérrögöt a paciens agyában.  Szerencse a szerencsétlenségben, hogy – legalábbis a kórház közleménye szerint – a feleslegesen megműtött beteg szépen gyógyul, a felelősöket pedig felfüggesztették állásukból. Ezt pedig két részletben tették: előbb az igazgató függesztett fel néhány orvost, majd az egészségügyi miniszter tette ugyanezt az igazgatóval


Néhány héttel korábban ugyanebben a kórházban az okozott botrányt, hogy kiderült: egyesek szexuálisan zaklatták a kórtermekben ápolt kismamákat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!